Qui som

Foto Torroella és una associació que neix a la tardor de l’any 1999 (sota el nom d’Amics de la Fotografia) amb la necessitat d’agrupar a tots aquells afeccionats de la fotografia que estaven dispersos per la comarca del Baix Empordà.

El nostre objectiu és promocionar i potenciar la fotografia, amb un seguit d’activitats que en molts casos l’abast no només es limita a la nostra població, sinó a la resta del territori. Les activitats que realitzem, a part de les de caràcter intern de l’agrupació i de cara a la població (exposicions col·lectives, cursos de formació, col·laboració amb altres entitats del poble, ….) són:

1.- Exposicions de fotografia permanents:

Disposem d’un espai, al Museu de la Mediterrània, on cada mes es pot veure el treball fotogràfic d’un fotògraf, sigui professional o afeccionat.

2.- Convocatòria de beques per la realització de treballs fotogràfics:

L’any 2007 van fer la primera convocatòria. En l’última convocatòria (la de l’any 2017) s’ha canviat el valor de la beca: actualment consta de 2.500 euros per l’edició d’un llibre del treball seleccionat.

3.- Festival Mirades:

L’objectiu del festival és oferir la possibilitat de mostrar els treballs realitzats per fotògrafs que ho desitgin durant un temps (normalment el mes d’abril dels anys imparells) en diferents espais de Torroella de Montgrí i pobles de l’entorn.